Imperio, primul tramvai românesc low cost

REALITATEA.NET

Societatea Astra Vagoane Călători din Arad a prezentat, vineri, primul tramvai românesc, Imperio, produs în parteneriat cu firma germană Siemens, preţul acestuia fiind de aproximativ 1,7 milioane de euro, cu 30 la sută mai ieftin decât tramvaiele fabricate pe piaţa mondială.

 


Tramvaiul Imperio, primul tramvai românesc

04-imperio_tramvai

Conducerea SC Astra Vagoane Arad susţine că tramvaiul Imperio este cel mai economic tramvai din lume, luând în calcul tariful la energie consumată/număr de călători/kilometri.

 


"Începând de astăzi, România apare pe harta mondială a fabricanţilor de tramvaie. Cu sprijinul Siemens, am reuşit să scoatem un tramvai modern, de top, ale cărui performanţe sunt la cel mai înalt nivel. Drumul nu a fost foarte lung. dar a fost greu. Prezentăm un prototip de tramvai pe care o să-l vedeţi atât în ţară, cât şi în străinătate. Doresc ca de Zilele Aradului să ieşim în oraş, pentru ca arădenii să vadă noul tramvai", a declarat Valer Blidar, preţedintele SC Astra Vagoane Călători SA.


Blidar a menţionat că Imperio este cel mai nou model de tramvai produs pe piaţa mondială de profil. În funcţie de solicitări, Imperio poate fi echipat cu trei sau patru module, iar, pentru a creşte confortul călătorilor, 30 la sută din lungimea acestuia poate fi echipată cu uşi. Noul model de tramvai are 168 sau 240 de locuri, în funcţie de numărul de module din care este format.Tramvaiul Imperio a fost prezentat vineri în faţa reprezentanţilor autorităţilor locale, a celor de la Siemens şi a jurnaliştilor, la sediul fabricii din Arad. După prezentare, atât preşedintele Astra Vagoane Călători, cât şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă, au urcat la pupitrul de comandă şi au condus tramvaiul, câ?iva metri, în curtea fabricii.

"Este o zi importantă pentru Arad, dar şi pentru economia naţională. În Arad, cu mulţi ani în urmă, se produceau avioane, maşini, trenuri. Din acest moment, Aradul devine unicat în România prin producerea acestui tramvai. Aceste tramvaie vor circula în oraşele din România, vor reprezenta Aradul şi în economia naţională. Cred că este o investiţie bună şi pentru Siemens. Tramvaiul va ajunge în curând şi în Europa, pentru că atât calitatea, cât şi preţul, vor duce la o competititvitate serioasă pe piaţa tramvaielor", a declarat Gheorghe Falcă.

De asemenea, unul dintre reprezentanţii companiei Siemens a declarat la prezentarea tramavaiului că produsul este "unul foarte competitiv pe piaţa mondială".

Primarul Gheorghe Falcă a mai spus că primele tramvaie Imperio ar putea fi livrate în Arad la sfârşitul anului sau la începutul lui 2012, în funcţie de momentul în care municipalitatea va obţine finanţare pentru achiziţia a zece bucăţi. Printre oraşele care sunt interesate de achiziţia tramvaielor Imperio se numără şi Bucureşti.

Imperio este realizat pentru ecartamentul metric şi standard şi este construit de Astra Vagoane Călători în parteneriat cu Siemens, care furnizează echipamentele de trac?iune şi comandă.


MONEY.ro - stirea de business a momentului:
You are here Home Press Releases Imperio, primul tramvai românesc low cost